Квалификация на новоназначени директори

16 Декември 2020 Водещи новини

В рамките на периода 14 октомври - 16 декември 2020 г. в НЦПКПС,  в гр. Банкя се проведоха практически обучения на новоназначени директори от цялата страна.

Гост-лектори на обучението бяха: Красимир Вълчев - министър на образованието и науката; Таня Михайлова - зам.-министър на образованието; д.ик.н. Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители; Диян Стаматов - председател на СРСНПБ; Асен Александров - председател на СДСОРБ; Емилия Лазарова - съветник на министъра на образованието; Соня Кръстанова – директор на Дирекция „Финанси“, МОН; Наталия Михалевска - директор на дирекция "Образование на българите зад граница", МОН; Дима Коцева – началник-отдел в дирекция „Финанси“, МОН; Иван Кънчев - главен експерт в СБУ; Надежда Николчева и др.

Основни теми на дискусиите бяха: управлението на делегираните бюджети, учебните програми, нормативните документи, създаването на специални мерки по отношение на организацията на учебната година в ситуация на извънредна епидемична обстановка и др.Галерия

© 2024 Всички права запазени